Οικονομία & προσφυγικό επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη – Βαλς

Οικονομία & προσφυγικό επί τάπητος στη συνάντηση Μητσοτάκη – Βαλς

Το θέμα της οικονομίας αλλά και το προσφυγικό απασχόλησαν τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Όπως σημείωσαν σχετικά πηγές της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε έντονους προβληματισμούς για την πορεία της πραγματικής οικονομίας, αναφερόμενος στην ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών, καθώς και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει η ΝΔ για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει συνεχής εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Βαλς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμφωνώντας ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της απήχησης της ΕΕ στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.Σχόλια