Ηλεία: «Πάρτι» διαρρηκτών στις άδειες εξοχικές κατοικίες

Ηλεία: «Πάρτι» διαρρηκτών στις άδειες εξοχικές κατοικίες

Εξοχικά σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ηλείας έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο στόχος διαρρηκτών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν τα επισκέπτονται αυτή την εποχή.

Αναλυτικότερα, στην κοινότητα Λαμπέτι, η διώροφη εξοχική κατοικία στην κοινότητα την οποία «άδειασαν» οι διαρρήκτες είχε μείνει κλειστή από το Μ. Σάββατο, κι έτσι κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς εισέβαλαν οι άγνωστοι δράστες που παραβίασαν την κεντρική είσοδο.

Οι δράστες, μάλιστα, πρέπει να είχαν φέρει μαζί τους φορτηγό για να μεταφέρουν όλη την οικοσκευή, καθώς άρπαξαν το ψυγείο, το πλυντήριο, την ηλεκτρική κουζίνα, μια τοστιέρα, ένα βραστήρα, μια τηλεόραση και άλλες μικροσυσκευές αξίας άνω των 3.000 ευρώ. Μάλιστα, φεύγοντας πήραν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της ιδιοκτήτριας.

Στην κοινότητα Λαστέικα, οι διαρρήκτες «χτύπησαν» δυο φορές.

Αρχικά, διέρρηξαν ένα σπίτι από το οποίο έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές, κλινοσκεπάσματα, αλλά και ένα δίκαννο που στοίχισε στον ιδιοκτήτη του την απαγγελία κατηγορίας για πλημμελή φύλαξη οπλισμού. Στη συνέχεια, άρπαξαν ένα μοτοποδήλατο από την αυλή ενός άλλου σπιτιού και έγιναν άφαντοι.

Σε μια άλλη εξοχική κατοικία που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Πύργου- Πατρών, οι διαρρήκτες παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας από το οποίο τρύπωσαν στο εσωτερικό και άρπαξαν μια τηλεόραση και ένα ραδιο-cd αξίας 350 ευρώ.


Σχόλια