Ηλεία: Πληκτρολόγησαν τον ΑΜΚΑ του ασθενή και έπαθαν σοκ με αυτό που είδαν στον υπολογιστή

Ηλεία: Πληκτρολόγησαν τον ΑΜΚΑ του ασθενή και έπαθαν σοκ με αυτό που είδαν στον υπολογιστή

Όταν κάποιος δεν υπάρχει πουθενά στα «κιτάπια» του κράτους τι θεωρείται; Νεκρός… Κάπως έτσι ένιωσε ένας κάτοικος της Αμαλιάδας ο Α.Κ. ηλικίας 56 ετών όταν βρέθηκε μαζί με το γιατρό που ετοιμαζόταν για τη συνταγογράφηση, προ εκπλήξεως. Αν και ο πολίτης είχε γράψει και πάλι τα φάρμακά του στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας πριν από ένα μήνα χωρίς πρόβλημα, χθες «τα έχασε» όταν το σύστημα τον είχε εξαφανίσει.

Για την ακρίβεια η οθόνη του υπολογιστή ανέγραφε «Για τον ΑΜΚΑ που δώσατε έχει αναγγελθεί θάνατος στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ ΕΜΑΕΣ».

Τι κι αν πληκτρολογούσαν ξανά και ξανά το ΑΜΚΑ… Η καρτέλα με το μήνυμα δεν έλεγε να εμφανιστεί. Ο 56χρονος δεν έγραψε τα φάρμακά του και αντιθέτως ξεκίνησε έναν «Γολγοθά» για να αποδείξει στο σύστημα του ΗΔΙΚΑ, πως υπάρχει και πως δεν έχει αποδημήσει εις Κύριον. Έτσι μετέβη στο δημαρχείο Αμαλιάδας για να μιλήσει με τον ανταποκριτή του ΟΓΑ και να λυθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως απόδειξη πως είναι … ζωντανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr έως και σήμερα το πρωί ο 56χρονος προσπαθεί να βρει την άκρη για να μην εμφανίζεται ως νεκρός μέσα στο σύστημα.

Πηγή: ilialive


Σχόλια