Ηλικιωμένοι κρατούσαν αιχμάλωτο το μικρότερο αδελφό τους για να του παίρνουν το επίδομα αναπηρίας

Ηλικιωμένοι κρατούσαν αιχμάλωτο το μικρότερο αδελφό τους για να του παίρνουν το επίδομα αναπηρίας

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στην Ισπανία, όπου, όπως αποδείχτηκε, ηλικιωμένοι κρατούσαν αιχμάλωτο σε έναν περιστερώνα τον 59χρονο αδελφό τους για να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας του, ύψους περίπου 1.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 59χρονος, ο οποίος πάσχει από διανοητική υστέρηση, ήταν κλειδωμένος γυμνός σε ένα δωμάτιο εμβαδού 3 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς στέγαστρο, δίπλα στο σπίτι της οικογένειας. Στον περιστερώνα αυτόν μοναδική επίπλωση ήταν ένα στρώμα, διάφορα μπουκάλια και δοχεία για να κάνει την ανάγκη του.

Οι αστυνομικοί της κοινότητας Ντος Ερμάνας, κοντά στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, τον ανακάλυψαν… τυχαία όταν κλήθηκαν από περιοίκους που κατήγγειλαν ότι ο 76χρονος αδελφός του είχε μεθύσει και «τους παρενοχλούσε».

Φτάνοντας στο σπίτι, είδαν στην άκρη ενός διαδρόμου μια πόρτα κλεισμένη με αλυσίδες και λουκέτα. Ο μεθυσμένος αδελφός τους είπε ότι εκεί ζούσε ο 59χρονος, τον οποίο κρατούσαν σε απομόνωση «για την ασφάλειά του».

Πίσω από την πόρτα οι αστυνομικοί βρήκαν μια μισογκρεμισμένη σκάλα που οδηγούσε σε «ένα είδος περιστερώνα χωρίς στέγη», όπως περιέγραψαν το δωμάτιο.

Είναι άγνωστο πόσα χρόνια παρέμεινε κλειδωμένος εκεί ο 59χρονος. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ιατρικό αρχείο που να τον αφορά μετά το 1996.

Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του συνελήφθησαν και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για παράνομη κατακράτηση και κακομεταχείριση εντός της οικογένειας.Σχόλια