Ημαθία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο σχολείο που δε θέλουν προσφυγόπουλα – Καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές

Ημαθία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο σχολείο που δε θέλουν προσφυγόπουλα – Καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές

Απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε η τέως – πλέον – πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, Βάνα Μπρουσκέλη Δημητριάδου, αναφορικά με το αν το σχολείο θα δεχθεί ή όχι προσφυγόπουλα.

Όπως έγινε γνωστό αρχικά, οι γονείς των μαθητών του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, αποφάσισαν σε έκτακτη συνέλευση ότι δε δέχονται την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους, ύστερα από τα σχολεία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης.

Μάλιστα, την απόφαση των γονέων ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βάνα Μπρουσκέλη Δημητριάδου.

Σήμερα ωστόσο, η κ. Μπρουσκέλη Δημητριάδου μιλώντας στο newsit.gr, δηλώνει ότι παραιτείται από τη θέση της επειδή η εν λόγω απόφαση δεν την εκφράζει, και καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των γονέων. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κάποιοι πήγαν στο σχολείο για να την προπηλακίσουν.

Συγκεκριμένα η κ. Μπουσκέλη Δημητριάδου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Προέκυψε μια κατά τη γνώμη μου απόφαση που δεν συνάδει τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια. Μια απόφαση που αν μη τι άλλο δεν εκφράζει τα δημοκρατικά αισθήματα που με διακατέχουν τόσο ως πολίτη αυτού του τόπου όσο και ως γιατρό που έχω ορκιστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου.

«Είχα βοηθήσει μαζί με το σύζυγο μου και άλλους εθελοντές τους πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στον Πλάτανο τον περασμένο Μάρτιο», προσθέτει η ίδια.

«Γενική συνέλευση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διεξήχθη κάτω από απειλές εναντίον μου και εναντίον όσων υποστήριξαν το αυτονόητο δικαίωμα τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο σχολείο της Αλεξάνδρειας. Δέχθηκα απειλές και ύβρεις από κάποιους που προσήλθαν στο σχολείο για να προπηλακίσουν», συνεχίζει η ίδια.

«Είναι μονόδρομος η παραίτησή μου από την θέση της προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των 1ου και 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας. Είναι προφανές πως δεν μπορώ να υλοποιήσω μια τέτοια απόφαση η οποία πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά εξυπηρετεί λογικές που είναι έξω από εμένα».

Ακούστε όλα όσα είπε στο newsit.gr:

Με πληροφορίες από newsit.gr

 Σχόλια