Ημέρα Περιβάλλοντος… Ευκαιρία για ζωή

Ημέρα Περιβάλλοντος… Ευκαιρία για ζωή

Από την Αλεξάνδρα Χριστίνα Ιωάννου

Δεν είναι μόνο η αναπνοή μας, δεν είναι μόνο πως είναι πάντα εκεί για εμάς αν δεν την ενοχλούμε, αλλά είναι η ζωή μας.

Η φύση. Το περιβάλλον.

Αλήθεια αναρωτηθήκαμε ποτέ μέσα στο τρέξιμο και τον πανικό που αντιμετωπίζει ο κάθε ένας από εμάς, πόσες φορές έχουμε πονέσει αυτό που μας φιλοξενεί;

Δεν το ακούμε, αλλά δεν το νιώθουμε; Αν το περιβάλλον δεν υπάρχει δεν υπάρχουμε και εμείς. Και είναι κρίμα γιατί η ζωή μπορεί να είναι και όμορφη και ελέυθερη και πλούσια και με ωραία χρώματα και με όλα της τα είδη σε αφθονία και μην ξεχνούμε το πιο σημαντικό.

Πως το περιβάλλον και η φύση αλλάζει μαζί με τον άνθρωπο, καταστρέφεται από τον άνθρωπο, μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος όχι.

Εξάλλου, όταν κάποιοι δεν σε ακούν και θες να μιλήσεις, σε ποιο δέντρο θα απευθυνθείς; Όταν θα έχει ζέστη το καλοκαίρι σε ποια θάλασσα θα κολυμπήσεις; Ποιο βρεγμένο χώμα θα μυρίσεις για να καταλάβεις πως ήρθε η ανοιξη; Και που θα δημιουργήσεις οικογενειακές αναμνήσεις αν δεν έχεις λίγο χιόνι και χιονισμένα δέντρα για να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα και να αφηγηθείς ιστορίες στους μικρότερους; Από ποια πηγή θα ξεδιψάσεις  μετά από έναν περίπατο;

Για κάποιους λαούς όλα τα παραπάνω αποτελούν πολυτέλεια. Για κάποιους από εμάς, όλα αυτά είναι εικόνες μιας ευτυχισμένης ζωής, αναμνήσεις, ιστορίες και αφηγήσεις.

Στο χέρι μας είναι να καταφέρουμε και οι νεότερες γενιές να τα ζήσουν και κυρίως… ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.

Happy World Environmental’s day People!


Σχόλια