Ημιβυθισμένο παραμένει το πλοίο στον Πειραιά- Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας

Ημιβυθισμένο παραμένει το πλοίο στον Πειραιά- Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας

Το πλοίο «Παναγιά της Τήνου», παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά με την μια του πλευρά να έχει γεμίσει με 25.000 τόνους νερά.

Την ίδια ώρα τα περισσότερα σημεία του πλοίου έχουν υποστεί ζημιές λόγω της εισροής υδάτων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει:

«Όλο το διάστημα στο οποίο το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά και του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, ήλεγχαν σε καθημερινή σχεδόν βάση την εικόνα του. Την προηγούμενη ημέρα του περιστατικού, στις 25-4-2016, ο διευθυντής Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και ο διευθυντής της διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων επισκέφθηκαν το πλοίο και διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του παρέμενε αμετάβλητη, σε σχέση με την διαπιστωθείσα από τη διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων από τις 2-6-2015».

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤ φέρεται να είχε αποστείλει επιστολή στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου στις 18 Απριλίου στην οποία ανέφερε την κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε ανάμεσα στα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ.Σχόλια