Ινδία: Τουλάχιστον 102 νεκροί σε πυρκαγιά ύστερα από εκρήξεις πυροτεχνημάτων

Ινδία: Τουλάχιστον 102 νεκροί σε πυρκαγιά ύστερα από εκρήξεις πυροτεχνημάτων

Πυρκαγιά προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε ναό νότια της Ινδίας, στην περιοχή Κολάμ, περίπου 70 χλμ. από τη Θιρουβανανθαπουράμ, ύστερα από εκρήξεις πυροτεχνημάτων , με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 102 ανθρώπων και τον τραυματισμό 280, εκ των οποίων πολλοί φέρουν ιδιαίτερα σοβαρά εγκαύματα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια επίδειξης με με πυροτεχνήματα, στην οποία χιλιάδες οικογένειες είχαν σπεύσει εκεί για να παρακολουθήσουν το εν λόγω θέαμα με αφορμή την έναρξη του Ινδουϊστικού νέου έτους.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα τώρα είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες.

Ιατρικές ομάδες έχουν φθάσει από το Νέο Δελχί, ενώ ο στρατός και το ναυτικό ανέπτυξαν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους βαριά τραυματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζ.Π. Νάντα.

Η φωτιά πυροδοτήθηκε όταν μια από τις κροτίδες έπεσε σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν διαδοχικές εκρήξεις και να ξεσπάσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς.Σχόλια