Ινδονησία: Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή – Δεκάδες οι νεκροί

Ινδονησία: Πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή – Δεκάδες οι νεκροί

Συνετρίβη σήμερα το πρωί, σε κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Σουμάτρα, στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules C-130, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 79 άνθρωποι.

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας, ενώ οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες.

Το αεροπλάνο που βρισκόταν σε πτήση προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ σε αυτό επέβαιναν συνολικά 113 άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν, ο πιλότος λίγο μετά την απογείωση είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

soumatra2

«Πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας αρκετές φορές, πολύ χαμηλά», δήλωσε η Ελφρίντα Έφι, υπάλληλος στο ξενοδοχείο Golden Eleven.

«Υπήρξε φωτιά και μαύρος καπνός. Την τρίτη φορά συνετρίβη πάνω στην οροφή του ξενοδοχείου και αμέσως εξερράγη», δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters, ενώ πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο έπεσε σε ινστιτούτο για μασάζ, όπου συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της μέρας.

Στον τόπο συντριβής βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης.

sumatra 3

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανταποκριτές, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν, καθώς το Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.Σχόλια