Είναι επίσημο! Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Είναι επίσημο! Οδός Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Κάτω από ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 , η μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα στην περιοχή του Κερατσινίου.

Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου Παύλου, έδωσαν το παρών στην σημερινή εκδήλωση που τιμά την μνήμη του δικού τους ανθρώπου με τον  δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει:

«Η επίσημη μετονομασία συνοδεύεται από τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμή του Κερατσινιώτη αντιφασίστα αγωνιστή, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην οδό Παναγή Τσαλδάρη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σε επιστολή του, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος αναφέρει:

«Στην πόλη μας, στη γειτονιά σας, 2 χρόνια πριν συνέβη ένα τραγικό γεγονός.

Ένας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά το φασισμό. Η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων. Ποιος περνάει από το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα, που ο Παύλος Φύσσας έγινε ο δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα από τις δικές μας καρδιές;

Από τα χρόνια της κατοχής, της μεταπολίτευσης, μέχρι και σήμερα, η πόλη μας, οι γειτονιές μας, πάντα ανάσαιναν έναν αέρα λευτεριάς και δημοκρατίας. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ξεχάσουν, να μην αφήσουμε το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές μας.

Σήμερα, είναι η στιγμή που πρέπει να περάσει στη συλλογική μνήμη του τόπου μας και των ανθρώπων του, η δολοφονία του Παύλου. Σήμερα, είναι η στιγμή που η ιστορία αυτού του δρόμου πρέπει να αποτυπωθεί στο όνομά του. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα την θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και όπως λένε οι στίχοι «ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία»».

 Σχόλια