Υπ. Ναυτιλίας: Σε εξέλιξη σύσκεψη για το προσφυγικό

Υπ. Ναυτιλίας: Σε εξέλιξη σύσκεψη για το προσφυγικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:30 η σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με αντικείμενο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, στην οποία μετέχουν ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο γγ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, και άλλα στελέχη υπουργείων.

Στη συζήτηση συμμετέχουν, επίσης, οι δήμαρχοι Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο γγ του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργης Γαβρίλης.

Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που έχουν προκύψει ως προς τις πυρετώδεις διεργασίες ώστε να ετοιμαστούν έγκαιρα οι δύο χώροι σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, όσο και τα πέντε hotspots στα νησιά του Αιγαίου.

Ακόμη, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί η βασική πρόταση που τέθηκε τη Δευτέρα στην ΚΕΔΕ, ώστε να μην προχωρήσουν τα τωρινά σχέδια για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου».

Υπενθυμίζεται πως οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα αντιπρότειναν δύο σημεία για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας: στο οικόπεδο του ΟΣΕ στην περιοχή Σφαγείων (πρόταση που έχει κάνει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης), και στο στρατόπεδο 561 στα Λουτρά Θέρμης. Οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι ζήτησαν να ανασταλούν όλα τα έργα και την πρόταση αυτή την έχουν καταθέσει και στο υπουργείο Άμυνας.Σχόλια