Υπ. Παιδείας: Tέλος Σεπτέμβρη θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Υπ. Παιδείας: Tέλος Σεπτέμβρη θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Δεκαπέντε ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν ακόμα, οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι θα πρέπει να φτάσει το τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να καταφέρει να καλύψει τα χιλιάδες κενά που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τέως υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών, τα οποία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ανεβάζουν σε 25.000, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Ευφροσύνης Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός πλήρωσης των κενών έχει ως εξής:

– Αυτές τις ημέρες εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά, θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και από το ΕΣΠΑ. Όπως έχει ήδη αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου, θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

– Στο διάστημα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι, για την πλήρωση των κενών, η υπηρεσία του υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων «MySchool». Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα «MySchool», όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.Σχόλια