ΗΠΑ: Αμοιβάδα στον εγκέφαλο στέρησε τη ζωή 19χρονης

ΗΠΑ: Αμοιβάδα στον εγκέφαλο στέρησε τη ζωή 19χρονης

Η 19χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Kerry Stoutenbergh, πέθανε από την προσβολή του σπάνιου παράσιτου «Naegleria flowleri», μια εβδομάδα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που πραγματοποίησε με την οικογένειά της και το αγόρι της τον περασμένο Αύγουστο.

Το σπάνιο παράσιτο «Naegleria flowleri» ζει σε θερμά νερά και αναφέρεται ως η «αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο». Εισέρχεται συνήθως από την μύτη, και στην συνέχεια κινείται προς τον εγκέφαλο. Συνήθως η μόλυνση είναι θανατηφόρα, μέσα σε περίπου πέντε μέρες αφού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Η αμοιβάδα εντοπίστηκε στα θερμά νερά του Octoraro Creek και του North East Creek, στην Maryland των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το σπάνιο αυτό παράσιτο προκαλεί μια ασθένεια που ονομάζεται «πρωτογενή αμοιβική μηνιγγοεγεφαλίτιδα» , μια λοίμωξη του εγκεφάλου που οδηγεί στην καταστροφή του εγκεφαλικού ιστού.

Η Kerry, με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, προσβλήθηκε από τον ιό αυτό στις 20 Αυγούστου, όταν πήδηξε από μια γέφυρα μέσα στα θερμά νερά του Cecil Country, στην Maryland των ΗΠΑ. Μια εβδομάδα μετά την προσβολή του ιού αυτού νοσηλεύτηκε , καθώς αντιμετώπισε σοβαρά συμπτώματα, όπως συνεχείς εμετούς και επίμονους πονοκεφάλους. Εξαιτίας της λοίμωξης αυτής, η 19χρονη Αμερικανίδα πέθανε στις 31 Αυγούστου.

Η Kerry Stoutenbergh με το αγόρι της, Cody Phillips, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία τους σημειώνοντας: 'Η καρδιά μου πονάει τόσο πολύ. Kerry, σε αγαπάω πάρα πολύ, δεν μπορώ καν να το καταλάβω.'


Σχόλια