ΗΠΑ: Απαγόρευση της «θεραπείας» ομοφυλοφίλων από το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Απαγόρευση της «θεραπείας» ομοφυλοφίλων από το Ανώτατο Δικαστήριο

Βήματα προόδου με ρυθμούς χελώνας κάνουν οι ΗΠΑ, με δυστυχέστερο όλων, το γεγονός ότι ακόμα και με αυτή την καθυστερημένη πρόοδο που παρουσιάζουν φαντάζουν προοδευτικοί συγκρινόμενοι με μία χώρα σαν τη δική μας.

Ο λόγος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός παιδιού, καθώς σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, απαγόρευσε στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ να υποβάλλονται σε «θεραπεία» μικρά παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις, απορρίπτοντας την προσφυγή ομάδας ακτιβιστών που ζητούσε να επιτραπεί η «θεραπεία» νεαρών ομοφυλόφιλων.

Ήδη από το 1973 η Ένωση Αμερικανών Ψυχιάτρων είχε κρίνει ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχασθένεια και οι ομοφυλόφιλοι δεν επιτρέπεται να υποβάλλονται σε θεραπεία, ωστόσο για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες…

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται στα τέλη Ιουνίου να λάβει μια ιστορική απόφαση σχετικά με τη συνταγματικότητα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους ζευγάρια ανδρών και γυναικών που θέλουν να αναγνωρίζεται ο γάμος τους σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και τα αντεπιχειρήματα των δικηγόρων των Πολιτειών που απαγορεύουν τους γάμους αυτούς.Σχόλια