ΗΠΑ: «Αποζημίωση» 6,5 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ, που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού (βίντεο)

ΗΠΑ: «Αποζημίωση» 6,5 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ, που σκοτώθηκε από πυρά λευκού αστυνομικού (βίντεο)

Το ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων ευρώ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει η δημοτική αρχή του βόρειου Τσάρλεστον, που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, στην οικογένεια του Αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ, που σκοτώθηκε τον Απρίλιο από λευκό αστυνομικό.

Το τραγικό περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο πολίτης που βρισκόταν στο σημείο, όταν ο λευκός αστυνομικός, Μάικλ Σλάγκερ, σταμάτησε τον Σκοτ για τυπικό έλεγχο.

Ο 50χρονος άνδρας, για άγνωστο λόγο (ξένα Μέσα ανέφεραν ότι είχε κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες), προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, και όταν ο αστυνομικός απομακρύνθηκε λίγο από το όχημά του, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει.

Τότε ο Σλάγκερ άνοιξε πυρ εναντίον του, πυροβολώντας 8 φορές πισώπλατα το θύμα του, με πέντε σφαίρες να βρίσκουν το στόχο τους.

Τελικά, η δημοτική αρχή του βόρειου Τσάρλεστον ενέκρινε χθες αυτόν το συμβιβασμό με την οικογένεια του θύματος, που απετέλεσε το αντικείμενο μιας εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητης από την ποινική διαδικασία, όπως επεσήμανε σε δελτίο Τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Κιθ Σάμεϊ.

Αυτή η συμφωνία, έξι μήνες μετά το βίαιο θάνατο του Γουόλτερ Σκοτ, «είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο Σάμεϊ.

Σε ό,τι αφορά στον Μάικλ Σλάγκερ, τον αστυνομικό που σκότωσε τον Αφροαμερικανό, συνελήφθη και διώχθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τρεις ημέρες μετά την πράξη του, κατόπιν απολύθηκε από το αστυνομικό σώμα, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στις ΗΠΑ.

Το τραγικό περιστατικό πυροδότησε κύματα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής – ρατσιστικής βίας των αστυνομικών για άλλη μία φορά στις ΗΠΑ, που πολλές φορές κατέληξαν σε ταραχές.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια