ΗΠΑ: Εντάσεις σε συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ – «Θεωρώ ότι ο πολιτικός Τύπος είναι απίστευτα ανέντιμος»

ΗΠΑ: Εντάσεις σε συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ – «Θεωρώ ότι ο πολιτικός Τύπος είναι απίστευτα ανέντιμος»

Εντάσεις σημειώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε μάλιστα στο σημείο να εξυβρίσει έναν δημοσιογράφο αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος είχε καλέσει δημοσιογράφους στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη για να τους ανακοινώσει τον κατάλογο των οργανώσεων αρωγής βετεράνων του αμερικανικού στρατού που έλαβαν δωρεές από εκείνον.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα συγκεντρώσει το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων προκειμένου να τα προσφέρει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ωστόσο είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα ακριβή ποσά των δωρεών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αμερικανικών ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προσάπτει στα μέσα ενημέρωσης ότι τον κατηγορούν ότι δεν έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που είχε υποσχεθεί. Στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 5,6 εκατ. δολάρια, λιγότερα από το ποσό των 6 εκατ. που υποσχέθηκε.

Αφού κατήγγειλε «την ανεντιμότητα» των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του, όπως άλλωστε το κάνει σε κάθε συγκέντρωσή του εδώ και μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε τα βέλη του συγκεκριμένα εναντίον ενός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ABC, του Τομ Λάμας. «Είστε λεχρίτης καθώς δε γνωρίζετε τα γεγονότα» δήλωσε ο Τραμπ.

«Πιστεύετε ότι θα αλλάξω; Δε θα αλλάξω» είπε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδόθηκε σε σφοδρές αψιμαχίες με πολλούς δημοσιογράφους στα 40 λεπτά που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο Τραμπ με την ιδιότητα του προέδρου θα συνεχίσει να επιτίθεται στον Τύπο από τον Λευκό Οίκο, εκείνος απάντησε: «Έτσι θα είναι, εάν ο Τύπος γράφει ψευδή δημοσιεύματα».

«Θα συνεχίσω να επιτίθεμαι στον Τύπο» συνέχισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «Θεωρώ ότι ο πολιτικός Τύπος είναι απίστευτα ανέντιμος».Σχόλια