ΗΠΑ: Γονείς 3χρονης που έπασχε από καρκίνο, γίνονται παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

ΗΠΑ: Γονείς 3χρονης που έπασχε από καρκίνο, γίνονται παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στέλνουν οι γονείς ενός τρίχρονου κοριτσιού από τη Νεμπράσκα, που έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, παίρνοντας μια σκληρή απόφαση, η οποία, ωστόσο έδωσε κυριολεκτικά ζωή σε δύο μικρά αγόρια.

Η μικρή Ολίβια Σουέντμπεργκ διαγνώσθηκε με τελικού σταδίου καρκίνο στο κεφάλι στις 7 Μαΐου. Η 3χρονη από το Νορθ Πλατ της Νεμπράσκα εμφάνισε μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι, η οποία πλήττει αποκλειστικά και μόνο παιδιά και έχει μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης.

Προκειμένου να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το λιγοστό χρόνο που απέμενε στο αγγελούδι τους, οι γονείς της Ολίβια αποφάσισαν να προγραμματίσουν μια μικρή εκδρομή σε μεγάλο θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο.

1

Κατά την παραμονή τους εκεί, η μητέρα του κοριτσιού έλαβε στο Facebook μήνυμα από μια γυναίκα στο Πίτσμπεργκ, η οποία είχε μάθει για την πάθηση από την οποία έπασχε η Ολίβια, και ανέφερε ότι ο γιος της, Λούκας Γκέλερ, είχε μόλις λίγες εβδομάδες ζωής.

Όπως εξηγούσε η μητέρα του, ο Λούκας χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση ήπατος, καθώς είχε εκδηλώσει ατρησία χοληφόρου λίγο μετά τη γέννησή του. Η σοβαρή πάθηση προκαλεί κώλυμα στη ροή της χολής.

«Η μητέρα του Λούκας μού είπε ότι παρακολουθεί την ιστορία της Ολίβια και πως ένιωσε ότι έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας για να μας ενημερώσει ότι ο γιος της χρειάζεται νέο συκώτι. Λυπόταν πραγματικά για εμάς, ήξερε όμως ότι διακυβεύονται πολλά», δηλώνει σχετικά η μητέρα της Ολίβια.

Έτσι, οι γονείς της Ολίβια πήραν μια σημαντική και δύσκολη απόφαση.

Ο όγκος του κοριτσιού ήταν απομονωμένος και δεν επηρέαζε άλλα όργανα του σώματός της, όμως η κατάστασή της παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση. Οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την κόρη τους, είχαν όμως τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή ενός άλλου παιδιού.

Τελικά, ο θάνατος της μικρής Ολίβια δεν έσωσε μόνο τον Λούκας αλλά και ένα ακόμη μικρό αγόρι ηλικίας τεσσάρων ετών. Ο Άντζελο Τζιόρνο από την Πενσυλβάνια έλαβε το λεπτό έντερο της Ολίβια ώστε να αντιμετωπίσει μια διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο βραχέος εντέρου.

Με τον πόνο τους για το χαμό της κορούλας τους να είναι μεγάλος, οι γονείς της Ολίβια, ωστόσο, κατάφεραν να σώσουν τις ζωές δύο άλλων παιδιών, και θεωρούν πως η κόρη τους ήταν ένα θαύμα για τις δύο οικογένειες.Σχόλια