ΗΠΑ: Νέα παρέμβαση για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών (βίντεο)

ΗΠΑ: Νέα παρέμβαση για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών (βίντεο)

Με νέα παρέμβασή τους οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στους εκπροσώπους των δανειστών, ότι πρέπει να επέλθει συμφωνία το συντομότερο μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων «Ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Τζακ Λιου, μίλησε με τους υπουργούς Οικονομικών στην Σύνοδο των G7 και προέτρεψε όλα τα μέρη να βρουν κοινό τόπο και να φτάσουν γρήγορα σε συμφωνία. Όσο ήταν εκεί, ο κ. Λιου μίλησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα και υπογράμμισε ότι θα μείνουμε σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Γνώμη μας είναι ότι όλα τα μέρη πρέπει να συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά για να επιλύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν ώστε να αποτραπεί κάποια αστάθεια και αναταραχή στις διεθνείς χρηματαγορές», πρόσθεσε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ανησυχεί ότι αυτή η αστάθεια θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ, ο κ. Έρνεστ απάντησε ότι «λειτουργούμε σε ένα πλαίσιο διασυνδεδεμένων οικονομικών. Και η αστάθεια σε μία πτυχή της παγκόσμιας οικονομίας έχει αντίκτυπο στις ΗΠΑ».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια