ΗΠΑ: Νέο θύμα της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής – Εξάχρονο αγόρι σκότωσε το τρίχρονο αδερφάκι του, παίζοντας…

ΗΠΑ: Νέο θύμα της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής – Εξάχρονο αγόρι σκότωσε το τρίχρονο αδερφάκι του, παίζοντας…

Μια ακόμα αθώα ψυχή, ένα αγοράκι τριών ετών, έπεσε νεκρό, θύμα της νομοθεσίας στις ΗΠΑ σχετικά με την οπλοκατοχή, δεχόμενο πυρά από τον εξάχρονο αδερφό του, στο πλαίσιο παιχνιδιού.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο στο Σικάγο, την ώρα που τα δύο παιδιά έπαιζαν «κλέφτες και αστυνόμους», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο πατέρας των δύο αδελφών, Μάικλ Σαντιάγκο, συνελήφθη και κατηγορείται για αμέλεια που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού.

michael-santiagko

Ο πατέρας των δύο παιδιών

Ο άνδρας είχε κρύψει το όπλο, το οποίο ήταν γεμάτο, στο ψυγείο της κουζίνας στο σπίτι της οικογένειας, σε σημείο, ωστόσο, που μπορούσαν να το εντοπίσουν και να το πάρουν ακόμα και μικρόσωμα παιδιά, διευκρίνισε η αστυνομία του Σικάγο.

Σημειώνεται ότι τα δυστυχήματα με όπλα που καταλήγουν στα χέρια παιδιών είναι καθημερινά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή είναι νόμιμη σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Μάλιστα, το ένα τρίτο των παιδιών στις ΗΠΑ διαμένει σε σπίτι όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα όπλο, και δύο εκατ. Αμερικανάκια ζουν έχοντας κοντά τους ένα όπλο σε κοινή θέα, σύμφωνα με την οργάνωση Everytown for Gun Safety.

Πριν από μία εβδομάδα, στη Νότια Καρολίνα, δίχρονο κοριτσάκι τραυμάτισε με όπλο τη γιαγιά του, ενώ εκείνη οδηγούσε το όχημα που επέβαιναν. Το κοριτσάκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και κατάφερε να βρει ένα πιστόλι Μάγκνουμ, το οποίο βρισκόταν στην πίσω τσέπη του καθίσματος της οδηγού.

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου στο Τενεσί, οκτάχρονο κορίτσι σκότωσε με όπλο τον 11χρονο γείτονά της. Τα δύο παιδιά διαπληκτίζονταν για ένα κουτάβι…Σχόλια