ΗΠΑ: Προβλήματα σε μεγάλους ιστοτόπους μετά από μαζική κυβερνοεπίθεση

ΗΠΑ: Προβλήματα σε μεγάλους ιστοτόπους μετά από μαζική κυβερνοεπίθεση

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε σήμερα η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια», ενώ σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, στη σχετική έρευνα θα συμμετάσχει και το FBI.

Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας την Παρασκευή στις ΗΠΑ, έπειτα από την κυβερνοεπίθεση.

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ενημερωτικούς ιστοχώρους, από αυτήν την τεραστίου εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.

Σε ανακοίνωσή της η DYN ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS*) στις υποδομές που διατηρεί στην Ανατολική Ακτή από τις 7.10 το πρωί τοπική ώρα.

Η εταιρεία σημείωνε ακόμη ότι οι πελάτες της που εξυπηρετούνται από τις υποδομές στην Ανατολική Ακτή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ, και οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δε φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

*Επιθέσεις τύπου DDoS είναι η κατάσταση κατά την οποία οι διακομιστές δέχονται τεχνητά ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη κανονική ιντερνετική κίνηση.Σχόλια