Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία στη Βουλή

165 5

Επιχείρηση ώστε να βρεθούν πλαστά πτυχία είναι σε εξέλιξη στη Βουλή σύμφωνα με το «Έθνος» και συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων. Από τον έλεγχο έχουν προκύψει 17 κρούσματα προσκόμισης πλαστών τίτλων σπουδών.

Μάλιστα έχουν ήδη επιβληθεί οι πρώτες ποινές (απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων) ενώ οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι που πιάστηκαν στα πρασα έχουν επικαλεστεί ανύπαρκτους τίτλους σπουδών για να καταφέρουν να προσληφθούν στη Βουλή.

Ωστόσο, υπήρχαν και κρούσματα που η πρόσληψη έγινε νόμιμα, αλλά στην πορεία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσκομίσουν πλαστά στοιχεία για να πάρουν την πολυπόθητη προαγωγή.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή εργαζομένου που είχε καταφέρει να εργαστεί από το 1988 έως το 2015 με πλαστό πτυχίο. Κρούσματα υπήρξαν σε ειδικούς φρουρούς στο Κανάλι της Βουλής, ακόμη και σε γραμματείς που στο πέρασμά των χρόνων είχαν μεταχθεί σε νομαρχίες.

 Join the Conversation

5 comments

 1. Επίκουρος43 Απάντηση

  @EReportaz Μονο στη βουλη?Με πλαστό απολυτήριο δημοτικού,έπαιρνε πλαστό πτυχίο απο ιδ.τεχνικη σχολή κ τσουπ,υπάλληλος σε ΔΕΚΟ.

 2. Επίκουρος43 Απάντηση

  @EReportaz Ειναι γεματη η Ελλαδα απο διορισμενους ψηφοφόρους.Αντε να τους βρεις.

 3. Επίκουρος43 Απάντηση

  @EReportaz Ξερετε ποσοι γραφατοφορεμενοι δημόσιοι,δημοτικοί κ υπαλληλοι ΔΕΚΟ,ίσα ίσα που γνωριζουν γραφη κι ανάγνωση?Χιλιαδες.

 4. Επίκουρος43 Απάντηση

  @EReportaz Ξερετε πως κ ποσοι,πηραν τις άδειες ταξί κ φορτηγών ΔΧ,επι χουντας?Ηταν χιλιαδες κ ολοι τους ρουφιανοι της αστυνομιας

 5. Επίκουρος43 Απάντηση

  @EReportaz Ετσι δομή θήκη το Ελληνικο κρατος.Και ερχονται Τωρα οι απόγονοι κ επιγονοι τους κ το παιζουν φανς της…διαφάνειας.