Υπάλληλος της ΔΕΗ «χτυπήθηκε» από 20.000 Volt και σώθηκε με τη βοήθεια συναδέλφου του

Υπάλληλος της ΔΕΗ «χτυπήθηκε» από 20.000 Volt και σώθηκε με τη βοήθεια συναδέλφου του

Ρεύμα 20.000 Volt «χτύπησε» έναν υπάλληλο της ΔΕΗ στην ορεινή Ξάνθη, στην προσπάθειά του να δώσει ρεύμα σε μια κτηνοτροφική μονάδα στο Νεοχώρι. Ο άτυχος άνδρας, αν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει να ξεπεράσει την περιπέτειά του, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του οργανισμού του.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του thrakitoday.com, ο άτυχος άνδρας είχε ανέβει πάνω στην κολόνα της ΔΕΗ με μετασχηματιστή μέσης τάσης και επιχειρούσε να ολοκληρώσει την δουλεία του, όταν τον τίναξε το ρεύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Συνάδελφός του που βρισκόταν στο σημείο, αντέδρασε άμεσα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο υπάλληλο και κάνοντάς του καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση που, όπως αποδείχθηκε, ήταν σωτήρια.

Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, το ρεύμα εισήλθε στο σώμα του πολυτραυματία από το δεξί του χέρι, ενώ τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο άτυχος άνδρας κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο.

Ο ίδιος φέρει κακώσεις στο σώμα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πλήρη αποκατάσταση των αρρυθμιών που παρουσιάζει και την καλή λειτουργία του οργανισμού του πολυτραυματία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι πλήρως γνωστές οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία εκδηλώθηκε το ατύχημα, ωστόσο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς.

Σχόλια