Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ανησυχούμε ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ανησυχούμε ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη

Την έντονη ανησυχία της για τα χθεσινά γεγονότα μεταξύ των προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ, εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε σημερινή ανακοίνωση της δια του εκπροσώπου της, Άντριαν Έντουαρντς.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει επανειλημμένα να ξεσπούν εντάσεις σε διάφορα ευρωπαϊκά σύνορα, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και που έχουν ανάγκη από βοήθεια, από την άλλη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας  ότι η Ύπατη Αρμοστεία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια προς τις ελληνικές αρχές όσον αφορά τις διαδικασίες μεταφοράς και καταγραφής των προσφύγων.

«Στην Ειδομένη περίπου 11.000 εξ αυτών κοιμούνται εδώ και πολλές εβδομάδες σε άθλιες συνθήκες που τροφοδοτούν την απελπισία και την απόγνωση», συνεχίζει η ανακοίνωση. Παράλληλα, σημειώνεται ότι «στην Ειδομένη, η Ύπατη Αρμοστεία μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, τις ελληνικές ΜΚΟ και άλλους εταίρους παρέχουν τροφή, ιατρική βοήθεια και υποστήριξη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης και για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και φυλετικής βίας».Σχόλια