Υπέκυψε στα τραύματα του ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Κηφισιά

Υπέκυψε στα τραύματα του ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Κηφισιά

Υπέκυψε στα τραύματά του το αγοράκι που έπεσε στο κενό χθες από μπαλκόνι του 4ου ορόφου στην Κηφισιά.
Το παιδί έπεσε από ύψος 15 μέτρων από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας όπου διέμεναν όταν διέφυγε από την προσοχή των γονιών του.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του είχαν τοποθετήσει προστατευτικά στα κάγκελα, ο μικρός  σκαρφαλωσε με αποτέλεσμα να πέσει.

Οι γιατροί έδωσαν για περισσότερο από ένα 24ωρο μάχη για να κρατήσουν το αγοράκι στη ζωή, όμως ο οργανισμός του δεν άντεξε τα σοβαρά τραύματα

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο σημείο που έπεσε ο 6χρονος βρίσκονταν δέντρα, τα οποία και ανέκοψαν την πτώση του.

Άμεσα οι δικοί του άνθρωποι κάλεσαν ασθενοφόρο, και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου πριν από λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του  όπου πριν από λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του…

Οι πρώτες πληροφορίες, ανέφεραν ότι το παιδάκι έφερε σοβαρά τραύματα στα πόδια. Όμως όπως διαπίστωσαν οι γιατροί στο ΚΑΤ, όπου διακομίσθηκε αρχικά  η κατάσταση του 6χρονου ήταν πολύ πιο σοβαρή και αφού υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία -μεταξύ άλλων- του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος και ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα.

Το χθεσινο ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ για το αγόρι:

Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού. Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω. Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω. Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Στην εντατική το 6χρονο αγοράκι που έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρωνΣχόλια