Υπαινιγμοί Τσατάνη για ηχογραφημένη συνομιλία της με Παπαγγελόπουλο

Υπαινιγμοί Τσατάνη για ηχογραφημένη συνομιλία της με Παπαγγελόπουλο

Ότι έχει ηχογραφήσει συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υπαινίχθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η ίδια επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναλυτικότερα, η κ. Τσατάνη, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, παραδέχτηκε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία των τηλεφωνικών συνομιλιών της με τον αναπληρωτή υπουργό.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου, η Εισαγγελέας Εφετών αρνήθηκε να διαψεύσει ότι έχει προβεί σε ηχογράφηση των συνομιλιών.

Η ίδια, ωστόσο, υπογράμμισε ότι προτίθεται να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία «μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διατύπωσε ενστάσεις για τη νομιμότητα των χειρισμών της κ. Τσατάνη, και μίλησε για έμμεση παραδοχή «τηλεφωνικής παγίδευσης» του κ. Παπαγγελόπουλου από την πλευρά της κ. Τσατάνη.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας Εφετών, που κατηγορεί τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι της άσκησε πιέσεις για να μην αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, επιβεβαίωσε ακόμη δημοσιεύματα που απεκάλυπταν ότι έχει προσφύγει κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κ. Τσατάνη ανέφερε ότι αιτία για την παραπάνω κίνησή της ήταν η συμπεριφορά ενός ή δύο βουλευτών της Επιτροπής κατά τη διάρκεια των ακροάσεών της.

 Σχόλια