Υπέρ της Χίλαρι Κλίντον ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Υπέρ της Χίλαρι Κλίντον ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Την υποστήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, εξέφρασε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Ο κ. Βαλς, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Καναδά, είπε ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών εκλογών με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό.

Αν και δεν αποκάλυψε τις απόψεις του κ. Τριντό, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός στο ποιον προτιμά για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ: την Χίλαρι Κλίντον.

Ακόμη, ο κ. Βαλς είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «εξελέγη από τον κόσμο», ενώ ο κ. Τραμπ «απορρίφθηκε από τον κόσμο».

Αναφορικά με τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε βάρος του κ. Τραμπ περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών, ο κ. Τριντό, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται φεμινιστής, είπε ότι ο ίδιος «σε όλη του τη ζωή» έχει τηρήσει σαφή και ξεκάθαρη στάση σχετικά με τέτοια θέματα.

Σε ό,τι αφορά τα της συνάντησης, οι δύο πρωθυπουργοί θα μεταβούν αργότερα στο Μόντρεαλ για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουγιάρ, με τον οποίο θα συζητήσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σχόλια