Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

 

Την αποψη ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εξέφρασε ο Τεντ Μάλοχ, ο άντρας που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Μάλοχ τόνισε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάλοχ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Φυσικά, η τοποθέτηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για την Ελλάδα και το ελληνικό ζήτημα.

Σχεδόν 24 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο θα συζητηθούν οι δύο εκθέσεις-φωτιά για την Ελλάδα και θα καθοριστεί εν πολλοίς η στάση που ακολουθήσει το Ταμείο την επόμενη περίοδο, ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ δήλωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως, από οικονομικής σκοπιάς, η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ.Σχόλια