Υπερλογισμικό των κολοσσών του διαδικτύου δίνει τη χαριστική βολή στην παιδική πορνογραφία

Υπερλογισμικό των κολοσσών του διαδικτύου δίνει τη χαριστική βολή στην παιδική πορνογραφία

Τις δυνάμεις τους σε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διάδοσης εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο ενώνουν οι κολοσσοί του Ίντερνετ στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF).

Οι αμερικανικές εταιρείες Facebook, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo! συμφώνησαν για την υιοθέτηση ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται και να μπλοκάρονται οι εικόνες παιδικής πορνογραφίας, γνωστοποίησε το IWF.

Αναλυτές του ιδρύματος αυτού θα προσδιορίζουν με ένα «ψηφιακό σημάδι» τις ακατάλληλες εικόνες, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του να τις φιλτράρουν ή να εμποδίζουν την πρόσβαση των χρηστών τους σε αυτές, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αυτό που εδρεύει στη Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θυμάτων θα μπορούν να αναγνωριστούν και να καταργηθούν πιο γρήγορα, και θα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ήδη γνωστές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» δήλωσε η πρόεδρος του IWF Σούζι Χάργκρεϊβς.

Αυτό το νέο σύστημα μπορεί «να αλλάξει το παιγνίδι» στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας, πρόσθεσε.Σχόλια