ΥΠΕΞ Ολλανδίας: Τώρα πρέπει οι Έλληνες να τα καταφέρουν» σε σχέση με το Προσφυγικό

ΥΠΕΞ Ολλανδίας: Τώρα πρέπει οι Έλληνες να τα καταφέρουν» σε σχέση με το Προσφυγικό

Υπό τον τίτλο «Κούντερς στην Αθήνα: «Τώρα πρέπει οι Έλληνες να τα καταφέρουν», η ολλανδική εφημερίδα Trouw δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της συνέντευξη του Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών Μπερτ Κούντερς, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα και της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας στο ερώτημα μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν έχει μπορέσει να τηρήσει τις αλλεπάλληλες προθεσμίες που της έχουν δοθεί σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, τι σας κάνει λοιπόν να πιστεύετε ότι τώρα ο Τσίπρας παίρνει αυτή την διορία στα σοβαρά;», ο Ολλανδός υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Η υποχρέωση για την δημιουργία 50000 θέσεων φιλοξενίας, για την οποία έχει δεσμευτεί ο ίδιος προσωπικά. Γι? αυτόν ακριβώς τον λόγο ήλθα κι εγώ για επίσκεψη εδώ. Υπάρχει μια μεγάλη πίεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι αυτό είναι κάτι που βοηθάει. Πρέπει να τα καταφέρουν. Έχω επίσης την εντύπωση ότι ο ίδιος ο Τσίπρας προσυπογράφει τόσο την ευρωπαϊκή πολιτική, όσο και τις συμφωνίες με την Τουρκία και την ανάγκη για μια καλύτερη φύλαξη των συνόρων προκειμένου να αποκοπεί ο δρόμος για τους δουλεμπόρους. Αλλά όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες χώρες, έτσι και για την Ελλάδα ισχύει ότι πρέπει πρώτα όλα αυτά να αποδειχτούν στην πράξη».Σχόλια