ΥΠΟΙΚ: Οι προτάσεις των δανειστών δε λύνουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης

ΥΠΟΙΚ: Οι προτάσεις των δανειστών δε λύνουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης

Ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν οι θεσμοί «δεν έχουν την δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

«Οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία» σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ το υπουργείο καλεί τους θεσμούς να μετακινηθούν άμεσα «σε ρεαλιστικότερες προτάσεις».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου:

«Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.

Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις».Σχόλια