ΥΠΟΙΚ: Οι Θεσμοί να στείλουν γραπτώς τις αντιρρήσεις τους για τις εξαγγελίες Τσίπρα & μετά η απάντηση Τσακαλώτου

ΥΠΟΙΚ: Οι Θεσμοί να στείλουν γραπτώς τις αντιρρήσεις τους για τις εξαγγελίες Τσίπρα & μετά η απάντηση Τσακαλώτου

«Η ελληνική πλευρά ζήτησε στο πλαίσιο του EuroWorking Group να αποσταλούν γραπτώς στην Ελλάδα όλες οι αντιρρήσεις των Θεσμών για το θέμα του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους συνταξιούχους, προκειμένου στη συνέχεια η ελληνική πλευρά να απαντήσει λεπτομερώς επί αυτών των αντιρρήσεων», σημείωσε λίγο νωρίτερα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστολή Τσακαλώτου προς τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς να μην σταλεί ούτε αύριο.

Σε ερώτηση ως προς το ποιες είναι οι αντιρρήσεις, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι οι Θεσμοί αναμένεται να ζητήσουν διαβεβαιώσεις για το αν η οικονομική ενίσχυση είναι εφάπαξ ή όχι, αν η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ θα ισχύσει μόνο για το 2017, αν θα διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας για την τήρηση του προγράμματος κλπ.

Σύμφωνα με το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, έχει ξεκαθαριστεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δε θα συνδεθούν με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και θα ενεργοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές του χρόνου.

«Για να ενεργοποιηθούν θα πρέπει να απαντηθούν από την δικιά μας την πλευρά κάποιες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει οι Θεσμοί σχετικά με τις παροχές. Προκειμένου να μην παίζουμε το μπρος-πίσω, ζήτησα χθες στο Euro Working Group από τους Θεσμούς, να μας τις στείλουν γραπτώς και με καθαρό τρόπο ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο.

Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε
Άρα, τι επιστολή εμείς να στείλουμε; Να στείλουμε επιστολή και να μας πουν ‘’δεν απαντάτε σε αυτό ή στο άλλο’’;

Εμείς ζητήσαμε να στείλουν ένα κείμενο που θα συμπυκνώνει τι θα ήθελαν να απαντηθεί. Περιμένουμε να το στείλουν», είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος, δε, στις παροχές του πρωθυπουργού τόνισε «Η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους Θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει».Σχόλια