ΥΠΟΙΚ: Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι μόνο σε ειδική περίπτωση θα υπάρξουν επιπλέον επαφές το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα οι διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια των δανειστών πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μέρος των συζητήσεων έγινε και στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών.

Εν τω μεταξύ , στην Αθήνα θα βρίσκονται αύριο Τετάρτη οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών. Ειδικότερα, αύριο φτάνουν στην Αθήνα οι, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Όπως επισημαίνουν και οι δύο πλευρές, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, κατεύθυνση προς την οποία φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη βήματα, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, να κάνει λόγο νωρίτερα για «πρόοδο» στις τεχνικές επαφές, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διορίες για την επίτευξη συμφωνίας, αν και στόχος των Βρυξελλών είναι ξ ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι, αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ επεσήμαναν νωρίτερα πως από πουθενά δεν προκύπτει η ανάγκη για ψήφιση νέας δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων, κάτι που – όπως είπαν – δεν έχουν ζητήσει οι θεσμοί στην έως τώρα διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, η κ. Αντρέεβα επανέλαβε πως οι θεσμοί «περιμένουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις» από την ελληνική πλευρά ώστε να επιτραπεί «η γρήγορη εκταμίευση» της πρώτης δόσης στήριξης από το νέο πρόγραμμα του ESM.Σχόλια