ΥΠΟΙΚ: Πολύ σύντομα θα σταλούν στους Θεσμούς οι διευκρινίσεις που ζήτησαν

ΥΠΟΙΚ: Πολύ σύντομα θα σταλούν στους Θεσμούς οι διευκρινίσεις που ζήτησαν

Ότι «πολύ σύντομα» θα σταλούν στους Θεσμούς τα δημοσιονομικά στοιχεία που έχουν ζητήσει, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής τους για την αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πως τα στοιχεία που ζητούν οι Θεσμοί είναι αυτά που έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό, δηλαδή με το πώς θα κλείσει και για το 2016 αλλά και για το 2017 και 2018.

Όπως είπε, σε αυτά θα περιλαμβάνεται και η μεταρρύθμιση στο φόρο εισοδήματος που θα προτείνει η κυβέρνηση.
Ακόμη, ζητούν κάποια στοιχεία αναλογιστικά για τις συντάξεις, που αφορούν στο πώς γίνεται βιώσιμο το σύστημα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως οι Θεσμοί δεν έχουν εκφράσει επισήμως ενστάσεις για το ασφαλιστικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση… αν υπάρχουν τις περιμένω γραπτώς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι αυτό που διαπίστωσε στο Eurogroup είναι ότι υπάρχει μεγάλη προδιάθεση να βρεθούν λύσεις.Σχόλια