ΥΠΟΙΚ: Σε συνεννόηση με Βίζερ η αλλαγή εκπροσώπησης στο EuroWorking Group

ΥΠΟΙΚ: Σε συνεννόηση με Βίζερ η αλλαγή εκπροσώπησης στο EuroWorking Group

Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και θεσμικά αρμόδιος για τον ρόλο αυτό, Παναγιώτης Νικολαΐδης, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ.

«Έχει συμβεί στο παρελθόν και όταν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοβαρή χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της εξαπέλυε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη μη εκπροσώπηση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Η ΝΔ σημείωσε ότι ο κ. Χουλιαράκης αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση αποφασίζει να εξαφανιστεί και συμπλήρωνε: «Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;».

«Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κυβέρνηση ”περί άλλα τυρβάζει”», ανέφερε η ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση «η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.Σχόλια