«Ήπιο» & χωρίς αρκετά σκληρά μέτρα χαρακτήρισε το κείμενο των Θεσμών ο Σόιμπλε και οι… φίλοι του

«Ήπιο» & χωρίς αρκετά σκληρά μέτρα χαρακτήρισε το κείμενο των Θεσμών ο Σόιμπλε και οι… φίλοι του

Τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για την Ελλάδα, έληξε… άδοξα, και εξαιτίας του συνήθους υπόπτου, Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρήκε το κείμενο της πρότασης των Θεσμών πολύ… ήπιο!

Αναλυτικότερα ο κ. Σόιμπλε φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση των Θεσμών δεν περιείχε αρκετά σκληρά μέτρα, άποψη που, μάλιστα, συμμερίστηκαν και άλλοι 4-5 υπουργοί, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί από τα κοινοβούλια των χωρών τους!

«Το κείμενο των Θεσμών προδίδει ακόμα και το Μνημόνιο» έλεγαν χαρακτηριστικά κάποιοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η νέα συμφωνία πρέπει να είναι πιο αυστηρή από τα παλιά προγράμματα.

Ως εκ τούτου, η περαιτέρω συζήτηση στα τεχνικά κλιμάκια την Παρασκευή αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική πλευρά, η οποία εξέφραζε την απορία της για πολλές υπαναχωρήσεις των δανειστών, ιδίως στο ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητική πηγή επεσήμανε ότι μόνο συμβιβαστική δεν ήταν η νέα πρόταση των δανειστών για τον ΦΠΑ: «Ενώ αρχικά μας είχαν βάλει την εστίαση στο 23% και τα ξενοδοχεία στο 13%, στη συνέχεια μας είπαν και το ένα και το άλλο στο 23%», σχολίασε σχετικά.Σχόλια