Υπό κατασκευή 7 νέα κέντρα φιλοξενίας για τη μεταφορά προσφύγων από Ελληνικό & Πειραιά

Υπό κατασκευή 7 νέα κέντρα φιλοξενίας για τη μεταφορά προσφύγων από Ελληνικό & Πειραιά

Υπό κατασκευή βρίσκονται επτά νέα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία αναμένεται να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα οι πρόσφυγες από τις άτυπες δομές του Ελληνικού και του Πειραιά.

Την κατασκευή των κέντρων σε Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Τρίκαλα, Στυλίδα, Τρίπολη και Μεσσήνη έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, τα νέα κέντρα «προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του έξω από το Ελληνικό, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη δημιουργία των χώρων φιλοξενίας και στην εκκένωση του Ελληνικού, και εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι χώροι θα είναι έτοιμοι.

«Τα στρατόπεδα ετοιμάζονται, έχουμε καθυστέρηση, θα πρέπει να βιαστούμε περισσότερο. Διαβεβαιώνω ότι θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να επισπευσθεί η αλλαγή αυτής της κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στο γήπεδο Μπέιζμπολ του Ελληνικού διαμένουν 919 άτομα, στο γήπεδο Χόκεϊ 1.126 και στο χώρο αφίξεων 1.337. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 1.273 πρόσφυγες.

Σημειώνεται τέλος ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στη χώρα εκτιμάται σε 57.098.

Από αυτούς οι 8.504 διαμένουν στα νησιά, οι 23.163 στη βόρεια Ελλάδα, οι 1.806 στην κεντρική Ελλάδα, οι 10.288 στις οργανωμένες δομές της Αττικής οι 251 στη νότια Ελλάδα και οι 6.731 σε χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 67.

 Σχόλια