Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στους πρόποδες της Πάρνηθας

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στους πρόποδες της Πάρνηθας

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε δύσβατη, πευκόφυτη έκταση στη Βαρυμπόμπη, και η οποία απείλησε τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 08:00 το πρωί, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπύρωσης, και στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται πως, σε δηλώσεις του ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής, Αθανάσιος Σερεντέλος, είπε με νόημα ότι ήταν παράξενος ο τρόπος με τον οποίο ξέσπασε η φωτιά, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως σίγουρα στην Πάρνηθα υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις, ωστόσο ανέφερε ότι δε γνωρίζει αν οικοπεδοποιήθηκε κάποια καμένη έκταση μετά τη φωτιά του 2013.

Η πυρκαγιά, ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, και κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε μάλιστα να απειλεί σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στη δασική περιοχή που τυλίχτηκε στις φλόγες, φτάνοντας σε απόσταση 150 μέτρων από ορισμένα εξ αυτών.

Στην περιοχή έσπευσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, ενώ επί τόπου επιχειρούσαν και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Με τα μέτωπα της φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας να είναι δύο, στις περιοχές Πηγή και Μοναστήρι, γρήγορα έγινε απαραίτητη η ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, οι οποίες αριθμούσαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα που πάλευαν όλη νύχτα με τις φλόγες, ενώ στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμμετείχαν και περίοικοι.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε πεύκα, στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα. Στην περιοχή, υπάρχουν και δύο μοναστήρια, σχετικά με τα οποία οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν τεθεί σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο εκκένωσής τους.

(φωτογραφία αρχείου)Σχόλια