Υποψήφιος ξανά για την προεδρία της Γαλλίας ο Νικολά Σαρκοζί

Υποψήφιος ξανά για την προεδρία της Γαλλίας ο Νικολά Σαρκοζί

Την υποψηφιότητά του για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη άνοιξη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων και πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του για την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας, πραγματοποιήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook, με τον Σαρκοζί να αναφέρει: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Η Γαλλία αξίζει να της προσφέρουμε τα πάντα. Ένιωσα ότι είχα τη δύναμη να ηγηθώ αυτής της μάχης σε μία ταραχώδη περίοδο στην ιστορία μας».

Υπενθυμίζεται πως ο 61χρονος Σαρκοζί είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής του γαλλικού κράτους από το 2007 έως το 2012, όταν και είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον αντίπαλό του Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Σαρκοζί αναμένεται να έχει ως κύριο εσωκομματικό αντίπαλο για το χρίσμα τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, του οποίου θα πρέπει να επικρατήσει, προκειμένου να είναι o υποψήφιος του κόμματός του για την προεδρία.

 


Σχόλια