Υπόθεση Άννυ: Ένοχοι ο πατέρας, ο Νικολάι αλλά και η μητέρα της

Υπόθεση Άννυ: Ένοχοι ο πατέρας, ο Νικολάι αλλά και η μητέρα της

Ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκαν ο πατέρας της 4χρονης Άννυ, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ, γνωστός ως Νικολάι για την αποτρόπαια δολοφονία του παιδιού και στη συνέχεια τον τεμαχισμό του, στο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, το Πάσχα του 2015.

Το δικαστήριο απεφάνθη ακούγοντας την πρόταση του εισαγγελέως που οι δυο άνδρες από κοινού διέπραξαν το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας ενώ στη συνέχεια τεμάχισαν με ψυχραιμία την τετράχρονη χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4 ψήφοι έναντι 3) έκρινε ένοχη και την μητέρα της μικρής Άννυς για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο πρόεδρος και δύο μέλη του δικαστηρίου (ένορκοι) είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί για την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος. Ο δικηγόρος της μητέρας της Άννυς ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων σημειώνοντας ενοχλημένος ότι το δικαστήριο την δίκασε όχι για αυτό που έκανε αλλά για το επάγγελμα που έκανε.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της ζήτησε να αναγνωριστεί στην μητέρα της Άννυς το ελαφρυντικό ωστόσο έκανε αρνητική εισήγηση για την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού στους κατηγορουμένους, χαρακτηρίζοντάς τους αμετανόητους και ψυχρούς.

«Πώς να προτείνω ελαφρυντικό για δυο κατηγορουμένους που εκδίδονται επί χρήμασι με ομοφυλόφιλους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους;» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, στην άγρια δολοφονία, αλλά και όσα ακολούθησαν μέσα στο διαμέρισμα «σφαγείο» δεν υπήρξε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη.

Παράλληλα ο πατέρας της μικρής Άννυ κρίθηκε ένοχος επίσης για παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία. «Πως είμαι ένοχος;», αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως ο Σάββας για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση του προέδρου: «Θα το δειτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί».

Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάι για παράνομη οπλοχρησία, αλλά και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

Το δικαστήριο έχει αυτή την ώρα αποσυρθεί σε διάσκεψη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών ενώ θα υπάρξει και δεύτερη διάσκεψη για τις ποινές.Σχόλια