Υπόθεση Μπεν: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε κάτω από δέντρο

Υπόθεση Μπεν: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε κάτω από δέντρο

Με δύο φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους οι έμπειροι Βρετανοί ερευνητές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Στις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας συμμετέχουν και δύο Ελληνες ερευνητές, οι Θανάσης Φουρλής και Πάνος Δέδες. Οι δύο Ελληνες μαζί με άλλους Βρετανούς ερευνητές εξετάζουν τα οστά που βρέθηκαν στο χωράφι που γίνονται οι έρευνες.

Όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής των ερευνών «έχουμε μία φωτογραφία η οποία πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί 10 ήμερες περίπου μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα».

Ακόμη στη διάθεσή τους υπάρχει ακόμη μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το νήπιο να φοράει ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια τα οποία είχαν αγοραστεί από το νησί.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ίσως φόραγε αυτά τα σανδάλια», τονίζει ο John Cousins.

Τα κλιμάκια των Βρετανών ήρθε σε επικοινωνία με μία αντίστοιχη επιχείρηση του νησιού και ζήτησαν να τους φτιάξουν ένα πανομοιότυπο ζευγάρι προκειμένου να το συγκρίνουν με κάποια ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους από τις ανασκαφές του 2012.

Τέλος, όσον αφορά τα χθεσινά οστά αποδείχτηκε πως ανήκουν όλα σε ζώα ενώ το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε χθες βρίσκεται σε εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Φουρλής αναφέρει ότι «το τελευταίο 24ωρο έχουμε βρει πολλά οστά, τα οποία ανήκουν όμως σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επί τόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Το Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξ αρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια