Υπόθεση Χατζηγιάννη: Να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα ζητεί η Εισαγγελέας Εφετών

Υπόθεση Χατζηγιάννη: Να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα ζητεί η Εισαγγελέας Εφετών

Να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πρότεινε η Εισαγγελέας Εφετών, κ. Κορμηκιάρη, στο Συμβούλιο Εφετών, ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η έφεση που άσκησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επί του σχετικού βουλεύματος.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας με την υπ’ αριθμ. 1199/16 πρόταση της ζητεί από το Συμβούλιο Εφετεών η έφεση του κατηγορούμενου να κριθεί απαράδεκτη και να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Τον τελικό λόγο, ωστόσο, θα τον έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτή ή όχι την έφεση του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός τραγουδιστής έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το βούλευμα, «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

 Σχόλια