Υπόθεση Energa – Hellas Power: Ενοχή για Φλώρο και αθώωση για Μηλιώνη προτείνει η εισαγγελέας

Υπόθεση Energa – Hellas Power: Ενοχή για Φλώρο και αθώωση για Μηλιώνη προτείνει η εισαγγελέας

Την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη, ενός εκ των δυο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση Energa – Hellas Power, από το σύνολο των κατηγοριών, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Την ίδια στιγμή, ζήτησε την ενοχή του έτερου βασικού κατηγορουμένου, Άρη Φλώρου, καθώς και άλλων 11 κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπεξαίρεση και λαθρεμπορία.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση αυτή δικάζονται συνολικά 19 άτομα, τα οποία βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω της παρέλευσης του 18μήνου.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης υπεξαίρεσης, που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

milionis1.medium
Ο Βασίλης Μηλιώνης

Στους Μηλιώνη και Φλώρο καταλογίζεται ότι ως εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι πολύ πριν την έναρξη της δίκης, αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Οι κατηγορούμενοι, στηρίζουν το αίτημά τους για την επιστροφή των χρημάτων στον νόμο 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, διεκδικώντας έτσι πιο ήπια ποινική μεταχείριση.

Η δίκη συνεχίζεται αν και για ανεξήγητους λόγους δεν έχει την δημοσιότητα που θα περίμενε κάποιος αναλογιζόμενος το μέγεθος της απάτης. Η δημοσιογραφική έρευνα του ereportaz έχει αποκαλύψει όλες τις άγνωστες πτυχές του σκανδάλου το οποίο έχει ακόμη περισσότερες αδιερεύνητες προεκτάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ο Φλώρος πίσω από το fund που εξαγόρασε την Energa και Hellas Power (έγγραφο)

Αποκαλύπτουμε τα αντιφατικά βουλεύματα στην υπόθεση Energa-Hellas Power

Στο σκαμνί Μηλιώνης, Φλώρος και ΣΙΑ … (έγγραφα)



Σχόλια