Υπόθεση εξαφάνισης από το 2012: Πήγε περπατώντας από τον Καναδά στη… ζούγκλα του Αμαζονίου όπου και βρέθηκε

Υπόθεση εξαφάνισης από το 2012: Πήγε περπατώντας από τον Καναδά στη… ζούγκλα του Αμαζονίου όπου και βρέθηκε

Ένας άνδρας από τον Καναδά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 2012, εντοπίστηκε στη Βραζιλία μετά από περιπλάνηση πολλών εβδομάδων στη ζούγκλα του Αμαζονίου, σε ένα περιβάλλον που ζουν τζάγκουαρ και αλιγάτορες.

Ο 39χρονος Άντον Πίλιπα, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, εθεάθη για τελευταία φορά το 2012 στο Βανκούβερ, με την αστυνομία της Βραζιλίας να τον εντοπίζει αρχικά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Ζι Παρανά, στην πολιτεία Ροντόνια, την 28η Νοεμβρίου, ενώ έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μεταξύ οχημάτων και φορτηγών.

«Δεν μιλούσε πορτογαλικά, δεν είχε μαζί του έγγραφα κι ήταν εμφανές ότι υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Έβριζε και μιλούσε ακατάληπτα» περιέγραψε στέλεχος της τροχαίας που κλήθηκε να τον απομακρύνει από τον δρόμο.

Ο άνδρας δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την οικογένειά του, όμως έλεγε πως ήθελε να μιλήσει σε Καναδούς αστυνομικούς, γεγονός που ώθησε την αστυνομία να επικοινωνήσει με τις αρχές του Καναδά.

Ο 39χρονος διακομίστηκε κατόπιν σε ψυχιατρική κλινική της περιοχής όμως δραπέτευσε την 8η Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες προτού οι αρχές καταφέρουν να εντοπίσουν την οικογένειά του.

Οι αρχές της Βραζιλίας διεξήγαγαν έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή και δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος του έως τα Χριστούγεννα, όταν αυτόπτης μάρτυρας τον είδε κοντά σε λεωφόρο στην πολιτεία του Αμαζονίου.

Τελικά εντοπίστηκε την 3η Ιανουαρίου στο Μανάους, την πρωτεύουσα της Αμαζόνας, με τον αδερφό του να τον μεταφέρει πίσω στον Καναδά.

Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, είναι με ποιον τρόπο κατόρθωσε ο 39χρονος να φτάσει μέχρι τη Βραζιλία, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο απλά να… περπατούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFPΣχόλια