Υπόθεση εξαφάνισης Μπεν: Βρέθηκαν 5 σκελετοί από τις εκσκαφές στην Κω

Υπόθεση εξαφάνισης Μπεν: Βρέθηκαν 5 σκελετοί από τις εκσκαφές στην Κω

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες στην Κω, όπου Βρετανοί αξιωματικοί, ιατροδικαστές και αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές στο χωράφι όπου εκτιμάται πως ίσως θάφτηκε το καλοκαίρι του 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ.

Η αποκάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου στο σημείο των ερευνών, το απόγευμα της Πέμπτης (29.09.2016) προκάλεσε αίσθηση. Οι 4-5 τάφοι ηλικίας από 1500 έως 2000 ετών που ήρθαν στο φως έφεραν, προσωρινή, διακοπή των ερευνών. Σύμφωνα με τη Sun, οι ερευνητές εντόπισαν και πέντε σκελετούς!

Που επικεντρώνονται οι έρευνες
Την ίδια στιγμή, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες για να προστατευτούν από τη μυρωδιά, κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν. Στο χωράφι όπου γίνονται οι έρευνες, έχουν βρεθεί ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο. Για την ώρα, το εργαστήριο του Αμπερντίν όπου έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

Στις έρευνες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ειδικοί από το την εταιρία Body Farm του Τέξας των ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των πτωμάτων που βρίσκονται σε αποσύνθεση. «Υπάρχουν στοιχεία το έδαφος που συνάδουν με αποσύνθεση αλλά οι αναλυτές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τι είναι αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς.

 Σχόλια