Υπόθεση μικρού Μπεν – Οικογένεια Μπάρκα: Αποκαλούν τον νεκρό πατέρα μας δολοφόνο

Υπόθεση μικρού Μπεν – Οικογένεια Μπάρκα: Αποκαλούν τον νεκρό πατέρα μας δολοφόνο

Με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, προειδοποιεί η οικογένεια Μπάρκα, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που «δείχνουν» τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ως τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του μικρού Μπεν, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις της μητέρας του άτυχου παιδιού, Κέρι Νίνταμ.

«Λίαν προσφάτως το όνομα της οικογένειάς μας βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού Μπεν, με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες περί δήθεν ανάμειξης του πλέον μη ευρισκόμενου στη ζωή πατέρα μας, Κωνσταντίνου Μπάρκα, σε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα το μικρό αυτό παιδί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπάρκα δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.


Η οικογένεια τονίζει πως κατανοεί τον πόνο της Κέρι Νίνταμ αλλά «είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Με το παρόν Δελτίο Τύπου κάνουμε έκκληση στον εγχώριο και διεθνή δημοσιογραφικό κόσμο να απέχει από την αναπαραγωγή φανταστικών σεναρίων, που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε τη μνήμη του τεθνεώτος πατρός μας και να διαφυλάξουμε – συγχρόνως – την προσωπική μας τιμή και υπόληψη, καθώς και την οικογενειακή μας ειρήνη», τονίζουν καταλήγοντας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπάρκα:

«Λίαν προσφάτως το όνομα της οικογένειάς μας βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού Μπεν, με αφορμή αστήριχτες και ανακριβείς εικασίες περί δήθεν ανάμειξης του πλέον μη ευρισκόμενου στη ζωή πατέρα μας, Κωνσταντίνου Μπάρκα, σε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα το μικρό αυτό παιδί. Πλέον, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη από πληθώρα δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή τα κάτωθι:

Κατανοούμε πλήρως, ως άνθρωποι και οικογενειάρχες, τη θλίψη, τον πόνο και το πένθος μιας μητέρας, η οποία – υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – έχασε το παιδί της. Συμπάσχουμε απόλυτα και ευχόμαστε να υπάρξουν τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της μητέρας αυτής. Παρόλα αυτά, είναι ανεπίτρεπτο και πέρα από κάθε λογική, δημοσιογραφική δεοντολογία και νομιμότητα, να διαταράσσεται βάναυσα η ηρεμία και η καθημερινότητα μιας ολόκληρης οικογένειας τίμιων και εργαζόμενων ανθρώπων χωρίς το παραμικρό στοιχείο ή απόδειξη ανάμειξης του αποθανόντος γεννήτορος αυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, από τη μια στιγμή στην άλλη, η μνήμη του αγαπητού πατέρα μας βρέθηκε να στιγματίζεται και να λοιδορείται από σωρεία υβριστικών και δυσφημηστικών δημοσιευμάτων, τα οποία δε σέβονται ούτε τον πρόσφατο θάνατό του ούτε ολόκληρη τη μακρά, σκληρή και τίμια ζωή του, που τον κατέστησαν ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα πρόσωπα στην κοινωνία της Κω. Αντιθέτως τα διεθνή και εγχώρια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του μικρού Μπεν, βομβαρδίζοντας παράλληλα εμάς, ως τέκνα και συγγενείς του, με αλλεπάλληλες ανεπιβεβαίωτες, αστήρικτες και αίολες συκοφαντικές αιτιάσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υφίσταται ούτε καν υπόνοια εμπλοκής του πατέρα μας στην εξαφάνιση του άτυχου παιδιού, έχουμε υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη, ενώ η καθημερινότητά μας έχει καταστεί κυριολεκτικά μια κόλαση.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου κάνουμε έκκληση στον εγχώριο και διεθνή δημοσιογραφικό κόσμο να απέχει από την αναπαραγωγή φανταστικών σεναρίων, που εμφανίζουν αδίκως τον πατέρα μας ως τον άνθρωπο, που αφαίρεσε ακουσίως τη ζωή του μικρού Μπεν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατέψουμε τη μνήμη του τεθνεώτος πατρός μας και να διαφυλάξουμε – συγχρόνως – την προσωπική μας τιμή και υπόληψη, καθώς και την οικογενειακή μας ειρήνη».

Πώς προέκυψε η σχέση του Μπάρκα με την υπόθεση

Σύμφωνα με την βρετανική «Daily Mirror», η σχέση του Κωνσταντίνου Μπάρκα με την υπόθεση προέκυψε όταν ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, γνωστός και ως Ντίνος, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, μάλλον ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν.

family-ben

Σημειώνεται ακόμη ότι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπάρκας είχε παρουσιαστεί το 2012 στις αστυνομικές Αρχές δηλώνοντας ότι μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, θάβοντάς το κάτω από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού.

Ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών, όταν ήταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω, στους παππούδες του που είχαν μεταναστεύσει στο χωριό Ηρακλής.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, ο μικρός Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του πήγε να εργαστεί σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Οι δικοί του συνειδητοποίησαν ότι είχε εξαφανιστεί περίπου στις 14.30.Σχόλια