Υπόθεση Novartis: Θα μιλήσουν οι καμέρες του Hilton για την απόπειρα αυτοκτονίας του στέλεχους

Υπόθεση Novartis: Θα μιλήσουν οι καμέρες του Hilton για την απόπειρα αυτοκτονίας του στέλεχους

Του Πέτρου Κουσουλού

Όλα τα πιθανά σενάρια αλλά και τους τρόπους απόκτησης πληροφοριών για το τι οδήγησε τον 43χρονο μεγαλοστέλεχος της Novartis να αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή του ανήμερα της Πρωτοχρονιάς πηδώντας από τον 12ο όροφο του Galaxy του ξενοδοχείου Hilton εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το εν ενεργεία στέλεχος που τον τελευταίο χρόνο είχε μετακινηθεί στα γραφεία της εταιρίας στην Ελβετία παραμένει μέχρι σήμερα σιωπηλό αρνούμενο να καταθέσει στοιχεία που θα φωτίσουν την μυστηριώδη υπόθεση.

Μάλιστα, σχεδόν αποκλείεται η συνεισφορά από μέρος του στοιχείων ικανών να αξιολογηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι το μεγαλοστέλεχος της εταιρίας αρνήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του Α.Τ. Συντάγματος που οδηγήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Ωστόσο, το ερώτημα με ποιους συναντήθηκε εκείνη την ημέρα ενδέχεται να απαντηθεί από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr οι αρχές αναμένεται να ζητήσουν την παράδοση οπτικού υλικού (εάν αυτό υπάρχει) το διάστημα πριν την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Σκοπός των αρχών είναι να διαπιστώσουν με ποιον ή ποιους συναντήθηκε το στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρίας στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Καλούνται μάρτυρες 

Την ίδια στιγμή η εισαγγελία διαφθοράς αναμένεται να καλέσει μάρτυρες τους δημοσιογράφους που έχουν δημοσιοποιήσει πληροφορίες για το σκάνδαλο της Novartis ενώ όπως αποκάλυψε χτες το ereportaz.gr αναμένεται και η κλήση του πολιτικού προσώπου, στελέχους της ΝΔ, ο οποίος εμφανίζεται να γνωρίζει πολλά

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η «παρέλαση» όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας που διαχειρίζονταν κονδύλια και απασχολούνταν στον τομέα προώθησης φαρμάκων. Μέχρι στιγμής στην κατοχή της οι εισαγγελείς έχουν το υλικό που κατάσχεσαν στην προ δεκαημέρου έφοδο στα γραφεία της εταιρίας. Τα μυστικά που κρύβονται στους σκληρούς δίσκους θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρχών αλλά η έρευνα αναμένεται να είναι μακρόχρονη και επίπονη, γι’αυτόν τον λόγο με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν σταλεί στις αμερικανικές αρχές οι οποίες διερευνούν την υπόθεση εδώ και δύο χρόνια.

Στο μεταξύ θυμηδία προκαλούν όσο διαρρέονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης περί τάχιστης διερεύνησης της υπόθεσης. Είναι ενδεικτικό ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού απασχολούνται 62 άτομα με την διερεύνηση του σκανδάλου ενώ στην Ελλάδα μετά βίας φτάνουν τους δύο.

Την ίδια στιγμή μόνο ως επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια μπορούν να εκληφθούν όσα διαρρέονται περί ληστών με ονόματα πρώην Υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Πηγές από την Αμερική εξηγούν στο ereportaz.gr ότι όλα είναι ανοιχτά και προς διερεύνηση αλλά είναι πρόωρο και ανώριμο να δημοσιοποιείται κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια