Υπόθεση Siemens: Στις 2 Νοεμβρίου η δίκη Μαντέλη

Υπόθεση Siemens: Στις 2 Νοεμβρίου η δίκη Μαντέλη

Στις 2 Νοεμβρίου 2016 προσδιορίστηκε η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη η οποία άρχισε από την αρχή. Η δίκη οδηγήθηκε σε επ’ αόριστον αναβολή λόγω του θανάτου το καλοκαίρι του προέδρου του δικαστηρίου Αγγελή Τριαντόπουλου.

Καθώς δεν είχε προβλεφθεί ο ορισμός αναπληρωτών μελών της έδρας η δίκη που άρχισε πριν από περίπου 3,5 χρόνια και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών θα πραγματοποιηθεί από την αρχή. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα 1828/2013, ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων (230.000 ευρώ).

Τα χρήματα είχαν δοθεί σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000, μέσω εμβασμάτων σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο – χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS – ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.

Ο Τάσος Μαντέλης είχε εξ αρχής έχει παραδεχτεί ότι πήρε τα χρήματα από τη Siemens, όχι όμως ως μίζα αλλά ως προεκλογική χορηγία, καθώς η σύμβαση 8002, για την οποία φέρεται να πήρε τα χρήματα ο τότε υπουργός μεταφορών, υπογράφηκε το 1997, συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να δωροδοκηθεί για μια ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση.Σχόλια