Υπόθεση Τσατάνη: Είχε δηλώσει ότι είναι στόχος, της απέσυραν την φρουρά!

Υπόθεση Τσατάνη: Είχε δηλώσει ότι είναι στόχος, της απέσυραν την φρουρά!

Έκθετο είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς απέσυρε την αστυνομική φρουρά από την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε καταγγείλλει πως παρακολουθείται. Σύμφωνα με επιστολή που είχε στείλει στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 ζητούσε την ανάκληση της απόφασης για την απόσυρση των αστυνομικών που την φρουρούσαν.

«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου» αναφέρει στην ένσταση που κατέθεσε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη και δημοσίευσε το protothema.gr ενώ προσθέτει: «Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της εισαγγελέως κ. Θεμιστοκλής Σοφός δήλωσε: «Για εμένα είναι δύο τα σημαντικά θέματα. Το πρώτο είναι η αναζήτηση των προσώπων που δια των θετικών ενεργειών ή παραλείψεων προκαλούν την απόφαση στις οργανώσεις, όχι στις εγκληματικές ή τρομοκρατικές, εγώ δεν τις ονομάζω εγκληματικές ή τρομοκρατικές αυτές τις οργανώσεις, αλλά οργανώσεις αστικής ένοπλης βίας να υλοποιούν ενέργειες χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα των πραγματικών δεδομένων την οποία αν είχαν άλλο στόχο θα επέλεγαν. Το δεύτερο θέμα αφορά στην αναζήτηση ευθυνών τόσο σε πολιτικό επίπεδο, προσώπων που με αβάσταχτη ελαφρότητα και για πολιτικές φιλοδοξίες αντιμετωπίζουν επιδερμικά σοβαρές ποινικές, πειθαρχικές ή πολιτικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούν σκοπίμως εσφαλμένη πλην εδραία πεποίθηση στο κοινωνικό σύνολο. Αφετέρου των δημοσίων λειτουργών και αξιωματικών υπευθύνων για την πρόληψη και την καταστολή οι οποίοι δια θετικών ενεργειών ή παραλείψεων προξενούν εν γνώση τους κατάσταση ανασφάλειας σε πρόσωπα χρήζοντα ειδικής φύλαξης και ανοίγουν το δρόμο λύνοντας τα χέρια σε ομάδες που προσχωρούν στην αστική ένοπλη βία».

Ως γνωστόν την ευθύνη για την έκρηξη στην πολυκατοικία της εισαγγελέως ανέλαβαν οι Πυρήνες της Φωτιάς.Σχόλια