Υποτροφία για εκπαίδευση πάνω στην κυστική ίνωση

Υποτροφία για εκπαίδευση πάνω στην κυστική ίνωση

Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) δημιούργησε ειδική υποτροφία στη μνήμη της κ. Βάλια Κεχαγιά, πνευμονολόγο με ειδικότητα σε ενήλικες με κυστική ίνωση που ξεκίνησε από τους συναδέλφους και την οικογένειά της.

Ο στόχος αυτής της υποτροφίας είναι να στηρίξει την κατάρτιση και την εκπαίδευση σε ερευνητικές τεχνικές νεαρού/ής MD ή συσχετιζόμενο επαγγελματία υγείας στην αρχή της καριέρας του/της στο χώρο των ενηλίκων ασθενών με κυστική ίνωση. Αφορά αιτήσεις μόνο από Ελλάδα προς εξειδικευμένα κέντρα εξωτερικού και με προϋπόθεση επιστροφή στην Ελλάδα με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης. Αιτήσεις πραγματοποιούνται από τέλος Ιουλίου μέχρι 1 Οκτώβρη 2015.

Η κ. Βάλια Κεχαγιά πέθανε το καλοκαίρι του 2014. Είχε γίνει αποδεκτή η πρόσληψή της στη Μονάδα ενηλίκων Κ.Ι. Σισμανογλείου, ενώ ταυτοχρόνως πρωτοστατούσε στη προσπάθεια διασύνδεσης της Μονάδας Κ.Ι. Σισμανογλείου με τη Μονάδα Κ.Ι. του Southampton σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης όπου πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της, ιδιαίτερα την κ. Mary Carroll που βοήθησαν στη πραγματοποίηση της υποτροφίας, που είναι η έμπρακτη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε, η σπουδαία κληρονομιά που η ίδια μας άφησε.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια