Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε μία σειρά περιοχών της Ελλάδας προειδοποιεί η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξάνονται στην κατηγορία «4» τον σχετικό κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, για αύριο, Τρίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)

– Περιφέρεια Αττικής

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)

– Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)

Η αρμόδια γενική γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γ.γ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 Σχόλια